Ångtvätt – vår användbara och miljövänliga vän!

miljövänlig ångtvätt - se fördelarna

En ångtvätt har många bra användningsområden. Vanligtvis används den för att avlägsna veck och skrynklor från kläder, som, för att vara ärlig, ingen gillar ändå!

Tips på användningsområden för vår naturliga, miljövänliga, kemiskt fria vän, ångan!

En extra fördel med ångtvätt av kläder istället för att stryka dem är att det är mildare för tygerna eftersom det är mindre tryck på tygets fibrer. Och ju längre vi kan behålla våra kläder, desto bättre. Tja, om det inte är en riktigt ful skjorta eller något. Men det är ett annat ämne för en annan dag.

Eliminera skrynklor och veck på kläder

Förutom att skrynklor och veck elimineras från kläder används ånga ofta som ett alternativ till de starka kemikalier som människor använder för rengöring. Detta minskar exponeringen för potentiellt starka och sjukdomsframkallande kemikalier vilket alltid är en bra strategi, särskilt för personer som har extra känslighet. Det finns heller inga cancerframkallande ämnen i ånga, och det finns många typer av ångrengöringsprodukter på marknaden idag, som är effektiva vid rengöring och desinficering. Dessutom kan dessa ångrengöringsprodukter också användas för andra ändamål, såsom rengöringsfälgar på fordon. Ånga kan vara ett bra sätt att bli av med det envisa bromsdammet från din bils fälgar.

Dödar sjukdomsframkallande bakterier

När ånga har en temperatur över 100 grader kan den döda sjukdomsframkallande bakterier, inklusive salmonella, kolibakterier och listeria, för att nämna några. Detta är mycket viktigt eftersom sådana bakterier kan orsaka allvarliga sjukdomar, särskilt hos unga och gamla och personer med tidigare ohälsa. Ytor som ånga ofta används för att desinficera, inkluderar: köks- och badrumsgolv och diskar, ugnsytor och andra platser där bakterier gillar att umgås och orsakar problem med sina  bakterievänner.

Dessutom är ångtvätt en pålitlig metod för att bli av med skrynklor och utrota otäcka dofter från tyger. Ett exempel på en bra strategi för detta ändamål skulle vara att använda en ångtvättmaskin på en ullplagg för att avlägsna skrynklor och lukt, särskilt rök. Som tidigare nämnts görs detta med minimalt besvär för tygets fibrer.

Bli av med kvalster

Var du medveten om att ånga till och med kan användas för att döda dammkvalster? Ja det är sant! Dessa smutsiga små djur som gillar kuddar, madrasser och sängkläder kan torkas ut med ånga om ångan värms upp till minst 60 grader. Det är aldrig en dålig idé att bli av med dessa eftersom de är en vanlig orsak till allergier och om de kan minskas eller elimineras på ett säkert, hälsosamt sätt, varför inte bli av med de små?

Där har du det, några bra användningsområden för vår naturliga, miljövänliga, kemiska fria vän, ånga! Och på grund av internet kan du nu slå upp olika modeller av ångtvättar och köpa dem på internet utan att behöva lämna bekvämligheten i ditt eget hem.