Tips för att ta bort fläckar och lukter från ditt husdjur på mattor

få bort kiss och doft från husdjur på mattor

Här är de bästa tipsen som hjälper dig att eliminera fläckar och lukt orsakade av dina husdjur från mattor. Ta en titt!

Tips för att ta bort de färska fläckarna på mattor från husdjur (de som fortfarande är våta)

  • Först och främst, använd papper, dukar eller tidningar för att suga upp så mycket av husdjurets urin som du kan. Det blir lättare att ta bort lukten om färsk urin avlägsnas innan den hinner torka. Lägg en handduk på den våta platsen och täck sedan den ordentligt med ett lager tidningar. Du kan också lägga tidningar under det smutsiga området. Stå på denna stoppning i några minuter och ta sedan bort den. Fortsätt upprepa processen tills fläcken blir fuktig.
  • Du kan använda denna nerkissade handduk för att träna ditt husdjur genom att lägga den handduken i ditt husdjurs låda eller på dess utsedda ”toalettplats”. Detta kommer att hjälpa ditt husdjur att komma ihåg platsen där det är tänkt att det ska göra sina behov.
  • Efter att blötläggningen har avslutats, använd kallt vatten för att rengöra och skölja grundligt. Genom uppsugning eller med en dammsugare ska du sedan ta bort så mycket av vattnet som möjligt efter att sköljningen är klar.

Tips för att ta bort fläckarna som redan har satt sig på mattan

  • Det bästa sättet att bli av med en fläck från mattor är att anlita professionella städare som kan rengöringsprocessen på en matta fullt ut. Du kan också hyra en centrifug eller våtdammsugare för att ta bort fläckar från mattan. Den fungerar precis som en vanlig dammsugare och är effektiv och billig.
  • När området blir rent kan du använda en högkvalitativ doftneutraliserare för husdjur. Innan du använder någon produkt, läs och följ etiketten för instruktioner på produkten och testa först produkten på ett litet område för att se resultaten.
  • Efter att området har blivit helt torrt från uppsugningen och neutraliseringen ska området, om det fortfarande ser färgat ut, få tillgång till någon annan typ av rengöringsmedel för mattor.
  • Undvik att använda ångtvätt när du rengör urinlukt från mattor. Värmen från ångtvättarna befäster fläcken och lukten på mattorna permanent.
  • Använd inte starka rengöringskemikalier, särskilt de som har stark lukt som ammoniak eller vinäger. Dessa kemikalier kan inte dölja lukten i urinen helt och dina husdjur kan urinera i samma område igen.

Avslutande tankar: Du kanske tror att rengöring av fläckar och lukter från husdjurens urin på din matta är en enkel uppgift. Men det är inte så lätt som det låter. För förstklassig rengöring av mattor är endast professionella städare från bra städfirmor i Karlstad lämpade för jobbet.