Miljövänlig städning för hem och kontor

rengör miljövänligt med vinäger

Även städfirmor kämpar för att vara miljövänliga och marknadsföra sig själva på så sätt. Om du rengör ditt eget hem eller kontor så kan det vara i ditt bästa intresse att vara medveten om vissa miljövänliga tips. Det bidrar inte bara till att du inte skadar miljön utan även att du gör ett bättre jobb med mindre pengar. Här kommer några tips för miljövänlig rengöring av ditt hem eller kontor.

“Grön” städning för ditt hem och kontor 

Eftersom fler och fler människor och företag förstår vikten av att använda “gröna” rengöringsprodukter finns många sådana på marknaden. Företagen har förstått att de måste erbjuda produkter tillverkad av biologiskt nedbrytbara ingredienser samt förnyelsebara resurser i fall de vill vara konkurrenskraftiga. Att välja att köpa dessa produkter är definitivt bättre än att välja deras kemiska motsvarigheter. De som vill leva ännu “grönare” kan göra egna rengöringsmedel hemma från vatten blandat med ättika eller bakpulver. Detta är ett av de bästa miljövänliga rengöringstips eftersom dessa två ingredienser kan rengöra nästan vad som helst i ditt hem.

Vatten blandat med ättika eller bakpulver

• Håll alla fönster öppna så mycket som möjligt. Luften du andas inomhus är mycket mer förorenad än den som är utomhus. En mängd olika substanser och material bidrar till luftens toxicitet. Att vädra alla rum gör att den friska luften kan ersätta den förorenade.

• I motsats till vad många tror så är antibakteriella rengöringsmedel inte bra för dig och gör inte ett bättre jobb än vanligt såpvatten. Många använder dessa medel i hopp om att bli av med bakterier, men tänker inte på att de kan orsaka farligare bakterier att växa som motstår medlet. Vanligt vatten och tvål är det bästa sättet att tvätta dina händer.

• De populäraste “gröna” städtips innebär att man ersätter vanliga kommersiella städprodukter med bakpulver. Detta kan med framgång ta bort dålig lukt i ditt kylskåp, men få människor vet att det kan även åtgärda illaluktande mattor. Strö bakpulver på mattan. Låt pulvret absorbera alla dåliga lukter och rengör sedan med dammsugare.

• Istället för att köpa dyra doftsprayer, koka några av dina favoritörter i ditt kök. Detta kommer definitivt att tillföra en härlig doft i ditt hem och kräver dessutom inte mycket arbete. Att baka kakor är ytterligare ett bra sätt att få hemmet att lukta gott. Ett av de bästa rengöringstipset är att ha växter hemma eftersom de naturligt rengör luften.

• Det finns ingen anledning att städa “grönt” i fall du spolar ner alla dina rengöringsmedel i avloppet eller slänger dem i papperskorgen. De är mycket skadliga för miljön och allt som går ner i avloppet kommer tillbaka som förorenat vatten. Du kan återvinna rengöringsmedel på särskilda anläggningar.

• Kemtvätt är ett av de värsta val du kan göra för både dig och miljön. De produkter som används är extremt giftiga. Lyckligtvis så finns det numera “grön” kemtvätt och det är ett mycket bättre val. I fall du absolut måste lämna in dina kläder hos en vanlig kemtvätt, se till att vädra kläderna innan du hänger tillbaka dem i garderoben.

• Det är svårt för upptagna människor att ta tid att tillämpa miljövänlig städning. Du kan skydda miljön även om du inte själv städar genom att anlita en städfirma som använder miljövänliga tekniker och produkter.

• “Grön” rengöring har blivit så pass populärt att även arkitekter gärna vill designa byggnader som är lättare att städa. Detta leder till otroliga energibesparingar. Alla borde vara engagerade i att minska kostnader för rengöring och energi. Om du verkligen vill göra skillnad, dela dina miljövänliga rengöringstips med dina vänner.