Att tänka på när du ska flytta – Före och efter en flytt

avfrosta frysen och rengöra kylskåpet är viktigt när du ska flytta

Förbereda för flyttdagen

Trots att flyttdagar kan vara stressiga, behöver dem inte vara det! Med rätt förberedelser och en bra flyttfirma, kan din flytt vara en enkel sak. Dagen du flyttar in är verkligen det riktiga testet för att se om du har förberett dig väl. För att ha en smidig flytt finns det ett par saker som du behöver veta innan flyttfirman kommer.

Ha dina apparater redo

Folk glömmer ofta att göra någonting med sina apparater innan de flyttar, vilket skapar ett stort problem för flyttfirman och flytten överlag. Apparater såsom diskmaskin, tvättmaskin, och torktumlare borde tömmas före flytten, och apparater som använder vatten borde dräneras. Fundera på om du behöver få dina apparater servade av ett proffs innan flytten för att vara säker på att de är i bästa skicka för att transporteras.

Kylskåpet och frysen

Var säker på att du tömmer och dra ur kylskåpet och frysen minst 24 timmar innan flyttfirman anländer. Detta gör så att de hinner nå rumstemperatur och torka ur, vilket minskar risken för att de skadas under flytten. Eftersom du inte kommer ha dessa sakerna för att kyla och förvara färskvaror, fundera på om du ska packa en kylväska med kylklampar och kyld dricka så du kan hålla dig hydrerad under flytten.

Släng icke-flyttbara saker

Vi har alla saker i vårt hem som flyttfirmor inte kan eller vill flytta på grund av deras ansvar. Var säker på att du kollar med flyttfirman för att få en lista med saker som de inte kan ta i sina fordon. I stort sett, kemikalier (inklusive rengöringsmedel), färg, gas (inklusive drivmedel), och andra brännbara saker är förbjudna, men din flyttfirma kanske har andra restriktioner.

Avsluta din packning

Trots att vi alla prokrastinerar, borde du INTE ha kvar saker att packa när flyttfirman anländer. Allra senast, borde du vara klar för flytten dagen innan. Var säker på att du har professionellt paketeringsmaterial för att ha det bästa skyddet till dina tillhörigheter, och märk varje låda med vilket rum det tillhör och en översiktlig beskrivning av innehållet. Ha en låda där det står “lasta sist” som innehåller saker som du behöver direkt när du kommer till ditt nya hem, som toalettpapper, tvål, och vatten på flaska.

På flyttdagen

Dagen då flyttfirman anländer, borde du sträva efter att göra dig själv tillgänglig när de kommer. Det kan finnas papper du ska fylla i, eller information som flyttfirman behöver för att göra sitt jobb. Fixa en barnvakt som kan passa dina barn, och säkra dina husdjur på en plats som inte är i vägen, så de är säkra. När flyttarna har lastat klart dina saker borde du göra en sista koll i hela huset för att vara säker på att ingenting glöms kvar. Kolla i skåp, på vinden, i källaren och garderober lika väl som resten av ditt hem. Lås alla fönster och dörrar medan du gör detta. Tillslut, glöm inte att släcka alla lampor, kolla ugnen, och din AC, lämna sedan dina nycklar till huset och garagedörren till de nya ägarna.

Lycka till med flytten önskar vi på Flyttstädning Karlstad